PekingSoppa
Pekingsoppa (VEGITARISK)
2 msk olivolja
1 finhackad röd lök
1 finhackad gul lök
4 finskurna vitlöksklyftor
1/2 kg potatis
2 morötter, skurna i slantar
1 msk stark curry
1 tsk fänkålsfrön
1 msk färskskuren ingefära eller 1 tsk torkad
3 dl kokosmjölk
2 tsk vegitarisk buljong
1 tsk havssalt
1/2 l vatten
saften av en halv citron
Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta. Fräs lök och vitlök några minuter. Tillsätt övriga ingredienser utom citronsaften, och koka upp. Låt sjuda under lock tills moroten är mjuk. Om soppan önskas tjockare, ta av locket de sista 5-10 minuterna.
Häll i citronsaften före servering.
2 msk olivolja
1 finhackad röd lök
1 finhackad gul lök
4 finskurna vitlöksklyftor
1/2 kg potatis
2 morötter, skurna i slantar
1 msk stark curry
1 tsk fänkålsfrön
1 msk färskskuren ingefära eller 1 tsk torkad
3 dl kokosmjölk
2 tsk vegitarisk buljong
1 tsk havssalt
1/2 l vatten
saften av en halv citron
Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta. Fräs lök och vitlök några minuter. Tillsätt övriga ingredienser utom citronsaften, och koka upp. Låt sjuda under lock tills moroten är mjuk. Om soppan önskas tjockare, ta av locket de sista 5-10 minuterna.
Häll i citronsaften före servering.
Kommentarer
Trackback